fredag 21 november 2008

S.O.S. Förbundet Unga Rörelsehindrade behöver dig!

Jag vet rubriken kanske låter desperat, och det är vi faktiskt kan man säga. Om vi ska få finnas kvar som organisation, så måste vi bli fler, många fler. Innan den 15:e december, behöver vi bli 150 fler medlemmar.

Förbundet Unga Rörelsehindrade är en organisation för alla mellan 0-30 år. Vi kämpar för ett samhälle där alla kan leva på lika villkor. Alla ska kunna leva jämlikt med varandra. Vi vill att de som behöver ska få personlig assistans. Tillgänglighet ska bli en självklarhet. Hjälpmedel ska bli lättare att få. Kort sagt vill vi funktionshindrade kunna leva på lika villkor som er andra. Det gör vi inte idag, och därför behövs Förbundet Unga Rörelsehindrade. I förbundet lär sig ungdomar mellan 0-30 år som har funktionshinder, att kämpa för sina rättigheter och göra sina röster hörda. Det är väldigt viktigt! 
Många tror att Förbundet Unga Rörelsehindrade, bara är till just för oss med rörelsehinder, men så är det inte! Du som inte har funktionshinder är också väldigt viktig! Vi behöver ditt stöd och din förståelse för vår kamp. Vi vill inte ha ditt medlidande, utan din riktiga förståelse och din solidaritet! 
Idag tvingas vi vara små stackare, när vi egentligen borde få vara fullvärdiga medborgare. Om vi som behöver får personlig assistans, om samhället blir tillgängligt för oss, blir vi jämlika med er och ni får chansen att bli kompisar med oss. Vi kan bli skolkamrater eller arbetskollegor med er. Vi kanske kan bli era flick/pojkvänner. Det är precis så vi i Förbundet Unga Rörelsehindrade vill att det ska bli. Vi vill bryta isoleringen. Ni måste få lära känna oss och vi måste få lära känna er. Då kommer ni att märka att även fast vi har olika förutsättningar och olika livserfarenheter, så är vi alla väldigt lika och vi kan lära oss någonting av varandra. Samhället behöver olika människor för att det ska utvecklas. Mångfald berikar och vi kan berika era liv om vi tillåts göra det, liksom ni kan berika våra.

Att gå med i Förbundet Unga Rörelsehindrade är helt gratis första året. Sedan kostar det 60 kronor per år.  Jag råder er att gå in på www.ungarorelsehindrade.se nu och bli medlemmar. Vi behöver er innan den 15:e december. 

3 kommentarer:

Dennis Alexis Hellström sa...

Svar: Tack för kommentaren! :) Skönt att inte vara ensam hehe! Kram Dennis

Emelie Felderman sa...

ja, eller hur? Jag funderade allvarligt på om jag höll på att bli senil för ett tag sedan, men det är bara charmigt!

Kram tebax

Emelie Felderman sa...

Kanonbra blogg förresten, behövs verkligen!